HTML

Kazahsztán

Friss topikok

  • Abdul: Szeva Barátom! Most eljutottam oda, hogy elolvassam irományaid...nos azt kell mondjam, hogy majdn... (2007.09.13. 15:14) Kulináris örömök
  • KnódelTomi: Nagyon szemléletes, jó írások, várom a folytatást, kíváncsi vagyok! Üdv: K.Tamás. (2007.08.29. 11:49) Egy kis kultúra
  • Levente: Nade hol van Borat?! :) (2007.08.29. 09:01) Vasárnapi kirándulás
  • Laci: Én most készülök Kazahsztánba, és ha sikerül a munkát megnyerni, akkor már elôre izgulok... (2007.08.23. 11:18) Első nap
  • szarazpezsgo: Helló Halál, jó a Blog, jöhetnek az új postok! Írhatnál arról is, hogy mit is keresel kinn, mi a ... (2007.08.13. 18:25) Második hét

Linkblog

Vasárnapi kirándulás

2007.08.20. 13:45 pbajkay

A vasárnap bár nem teljesen a munka jegyében telt, azért nem nélkülözött szakmai dolgokat. Kikocsikáztunk a városból és majd egy óra száguldás után megérkeztünk a célponthoz.

Bizony olajipari cég lévén, munkánkhoz kapcsolódik a kutató fúrások végzése is. A helyszí a közeljövőben lemélyítendő fúrás helye és közelében kialakított tábor, ahol majd a személyzet lakik, étkezik és él.

Prózaian leírva a környezetet, nyáron 30-40 fok meleg és bokáig érő finom por, ősszel és tavasszal térdig érő sár, télen derékig érő hó.

Most a fúrótorony építési fázisban vagyunk. Valamikor megépül a 300 tonnát is elbíró torony. Ez még csak az alapozás, és a munkapad.

Néhány egyéb hozzátartozó alkatrész is megnéztünk. Ilyen pl az informatikusok álma, a processzor hűtő.

 

Kapargathatnátok a jeget. :))

A fúrószárat ezek a kis apróságok tartják majd.

 

Az iszap mely a  furadék szállítását szolgálja Derrick (nem a német sorozat nyomozója) típusú szitákon tisztítják majd meg a furadéktól.

Majd a furadék apró gödrögbe kerül ideiglenes tárolásra a fúrás idején.

És végül hogy hol is fognak lakni az itt dolgozók hosszú hónapokon keresztül.

 

Sem sajnálni nem kell őket, majdnem luxus apartmanok ezek a kis konténerek. Fullextrás konyhával saját szakáccsal és minden szobának saját WC és zuhanyzója van. A szobákat ketten használják egy dolgozik a fúrásnál a másik alszik és pihen. Sőt a kabinban a -40 fokos hideget sem lehet megérezni.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bajkp.blog.hu/api/trackback/id/tr56144390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levente 2007.08.29. 09:01:50

Nade hol van Borat?! :)
süti beállítások módosítása