HTML

Kazahsztán

Friss topikok

  • Abdul: Szeva Barátom! Most eljutottam oda, hogy elolvassam irományaid...nos azt kell mondjam, hogy majdn... (2007.09.13. 15:14) Kulináris örömök
  • KnódelTomi: Nagyon szemléletes, jó írások, várom a folytatást, kíváncsi vagyok! Üdv: K.Tamás. (2007.08.29. 11:49) Egy kis kultúra
  • Levente: Nade hol van Borat?! :) (2007.08.29. 09:01) Vasárnapi kirándulás
  • Laci: Én most készülök Kazahsztánba, és ha sikerül a munkát megnyerni, akkor már elôre izgulok... (2007.08.23. 11:18) Első nap
  • szarazpezsgo: Helló Halál, jó a Blog, jöhetnek az új postok! Írhatnál arról is, hogy mit is keresel kinn, mi a ... (2007.08.13. 18:25) Második hét

Linkblog

A tél első napjai, vagy az ősz utolsó napjai

2007.11.07. 09:24 pbajkay

A héten beköszöntött a tél. Leesett az első 1 cm-es hó, és a hőmérséklet nulla fok alatt van, most már nappal is. Munkába vontam az orosz design-ú télikabátomat, így még mindig elég alá az ing, nem kell pulóver.

Téli (havas) képeket majd akkor, ha 1-2 cm-nél nagyobb lesz a fehérség.

A hétvégén kihasználva a kellemes napsütést, pihenésként kilátogattam a fúráshoz. A finom ebéd (teljesen normális európai reform kaja) után végig néztük a berendezést.

Látogatásunkkor éppen kint voltak a hatóság emberei, és a kitörésgátlót szemrevételezték.

Ilyen a kitörésgátló, tömör acél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kösd le lánccal nehogy elrepüljön. :)

Maga a berendezés egy kisebb sátortábor érzetét kelti. Az összes motor, szivattyú és egyéb működő elem fűtött sátrakban van elhelyezve, hogy védjék az embereket és nem kevésbé a felszerelést a kinti hidegtől. Télen errefelé nem ritka a -20 vagy annál hidegebb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy kicsit közelebbről a munkapadra felállított fúrócsövek 9 méter hosszúak egyenként, de itt három cső van összetekerve, az 27 méter. Így látható milyen magas is a torony.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És igen ott fent azon a belógó kis járdaszerűségen még dolgozik ember. Ezt egy nagy élmény lehet mínusz fokokban és szélben.  Nem irigylem a fúrómunkásokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És az egyik olyan rész ahol a 10 nm-re jutó csapok száma meghaladja Kazahsztán népsűrűségét (km2/fő). Melyiket is kell tekerjem, mit mondott a főnök?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bajkp.blog.hu/api/trackback/id/tr86221047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása