HTML

Kazahsztán

Friss topikok

  • Abdul: Szeva Barátom! Most eljutottam oda, hogy elolvassam irományaid...nos azt kell mondjam, hogy majdn... (2007.09.13. 15:14) Kulináris örömök
  • KnódelTomi: Nagyon szemléletes, jó írások, várom a folytatást, kíváncsi vagyok! Üdv: K.Tamás. (2007.08.29. 11:49) Egy kis kultúra
  • Levente: Nade hol van Borat?! :) (2007.08.29. 09:01) Vasárnapi kirándulás
  • Laci: Én most készülök Kazahsztánba, és ha sikerül a munkát megnyerni, akkor már elôre izgulok... (2007.08.23. 11:18) Első nap
  • szarazpezsgo: Helló Halál, jó a Blog, jöhetnek az új postok! Írhatnál arról is, hogy mit is keresel kinn, mi a ... (2007.08.13. 18:25) Második hét

Linkblog

Választások előtt

2007.08.17. 07:53 pbajkay

A hétre a sztahanovizmust olyan tökélyre fejlesztettük, hogy már az ebédet is majdnem elfelejtettük. Reggel fél kilenckor kezdünk és este hétig de inkább nyolcig az irodában vagyunk. Mindenki elmerülten keresi az olajat. :)

Délután a főnök hazamenetele előtt egy csoportképet készítettünk, mert nem biztos hogy leszünk még így együtt. Jobbról balra haladva: Lilja kazah-orosz geofizikus, Roman kazah-orosz biológus, amúgy a csoport IT szakembere, András az értelmező csapat vezetője, Erkimbek kazah geofizikus és jómagam geológus szerepkörben.

 Ezen dolgozunk.

 Munka után néha jól esik sétálni és akkor érdekességekre bukkan az ember. Például, hogy két vallás kényelmesen megfér egymás mellett. Muszlim a kazahok legnagyobb része és az orosz ortodoxok is képviseltetik magukat.

Az Új (Nagy) (Kazah) Mecset -hallottam mindhárom nevet- elég nagy épület, persze méretei igen csak eltörpülnek az Ománban épült Nagy Mecsettől. Ennek ellenére az épület kellemes benyomást kelt az emberben.

 Az Arany Templom, bár nem aranyból van a hagymakupola mégis megragadja az ember szemét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És hogy ne csak a kultúrális épületekről beszéljünk, a régi időkre emlékeztető csodát is fel lehet fedezni, és még csak nem is kell nagyon nyitott szemmel járni a várost.

Hát igen a művészet az művészet. Igazi szocreál mozaikot láthatunk itt.

És így el is érkeztünk a vállasztásokhoz. A politikai rendszer: Valódi gulyás kommunizmus és a demokrácia keveréke. A hétvégén választások lesznek. Csodálkoznék ha valaki más győzne, mint a mostani kormány. A kampány viszont nagyon kellemes. Mindenhol fesztiválok vannak a nemzet művészei lépnek fel majd egy kis korteskedés a mostani vezetés mellett.

Lehet hogy itt nem volt rendszerváltás mint nálunk az ország még is prosperál. Bár vannak szegények, de nincs munkanélküliség, mindenki kap valami munkát. Az autópark szép lassan cserélődik, egyre több a Távol-Keletről behozott autó (érts ezalatt terepjárókat).

Ui: Hihetetlen, hogy minden kép napfényes, de valahogy itt még a nap is később nyugszik. Este kilenckor még ép csak el kezd lenyugodni.

A választások után visszajövök.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bajkp.blog.hu/api/trackback/id/tr62142094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása